За първи път в своята 387-годишна история Версайският  посреща гости в хотел

...
За първи път в своята 387-годишна история Версайският  посреща гости в хотел
Коментари Харесай

Дворецът Версай вече с хотел, и то какъв...

За първи път в своята 387-годишна история Версайският  посреща посетители в хотел от юни. Пищната кралска резиденция е дом на фантазиите – разполага с 14 царствени стаи на територията на Версай, който е единствено на час път с кола от Париж.

Хотелът се намира в Le Grand Contrôle, постройка, издигната през 1681 година, която е приемала посетители – от дипломати до посланици и художници – през епохата на Ренесанса. Стаите за посетители са изцяло реновирани със съхранената им възвишеност от XVIII век и са ситуирани наоколо до басейн, ресторант и спа център.

Всяка хотелска стая е кръстена на известни персони, които са имали тесни връзки с Версай. Едната стая носи името на барон дьо Стал-Холщайн, шведски посланик, който е бил посланик по време на Френската гражданска война, до момента в който друга се назовава със звучното име Жул Ардуен-Мансар, френски проектант, проектирал замъка Гранд Трианон на територията на Версай.

Луксът тук е се отразява във всяко едно ъгълче. Величествените стаи са обзаведени със остарели мебели, са въодушевени от персоналния жанр на Луи XVI. Всяко помещение разполага с изящни материи, впечатляващи полилеи и старомодни заоблени вани. Сред историческите артефакти във всяка стая може да бъде открито любовно писмо от мадам Дьо Стал до нейния любим Луи, граф дьо Нарбон-Лара. 
               

Гостите имат цялостен достъп до територията на  ​​ дворец и близките региони, в това число пространства, които обикновено са затворени за гости. Също така ще могат да се насладят на вечеря, приготвена от френския готвач с " Мишлен " звезда Ален Дюкас. Дизайнът на новия хотел е дело на архитекта Кристоф Толемер, който отдава необходимото внимание на великолепието на френския жанр. 
               

По стените има високохудожествени маслени картини, подбрани от специалиста по история на изкуството Еманюел Видал-Деланьо. Хотелът може да се похвали с частни обиколки на двореца, както и с кураторски тематичен ден на Мария Антоанета, в който гостите се отдават на обичаните действия на кралицата – от експериментиране на особено подбрани тоалети до наличие на оперно зрелище и вечеря на фона на струнен квартет.

Цените стартират от 1700 евро  на вечер, което включва иконом, ежедневни обиколки на Версай и достъп до двореца (включително превоз с лодки и колички за голф). Предлага се и характерния за  следобеден обред с чай, който се сервира на фона на живописни гледки. Мнозина смятат Версай за едно най-големите постижения на изкуството, дизайна и архитектурата на Франция. Дворецът е ситуиран в покрайнините на Париж, състои се от 2300 стаи и е дом на богата сбирка от картини и статуи. 
               

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР